LL JAN ’15 клюки из корабоплаването

LL   JAN’’15

 

 

2.1.’1 5

 

Беше съобщено, намаляване на акционерния капитал DFDS. С 1.33 милиарда датски крони (219,1 милиона долара), разделен на 13300000 акции, капиталът се намалява до 65,0 милиона евро (10,7 милиона долара), или 650 000. Акции. Сега дяловия капитал възлиза към 1,265 милиарда евро (208,4 милиона долара), разделени в 12650000акция. Решението за намаляване на капитала беше одобрен о  на заседание на  акционерите на 19 ноември миналата година.

 

05.1.’15               

 

 

Товарен кораб заседна край Бургас в съботния следобед. Плавателният съд “Сънрайз” бе изваден с помощта на три влекача. По данни на Морска администрация - Бургас става дума за кораб, превозващ тръби за “Южен поток” от Бремен. Товарът му е бил около 33 000 тона.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aeMBTodtoXE

 

6 .1.’15

 

К/аб с флаг Бахамски острови  е отплавал  от Kuantan (Малайзия) на 30.12 около 20:00 ч местно време е потвърдено, че "се е преобърнала и [потънал] около 150 NM  от виетнамското крайбрежие," Gearbulk Holding Limited, казва в изявление, публикувано на интернет страницата си.К-бът е превозвал 46 400 тона боксит в насипно състояние,  във всички 5 свои трюма, според Bermuda базирана компания.Всички членове на екипажа /19 са  от Филипините)Един е бил спасен и двама сега се потвърди мъртви

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PDWB_0hn3ug#t=76

 

Носителят на автомобил MV HØEGH Osaka е заседнал на Брамбъл Bank в Solent около 21:30 GMT в събота.  Екипажът / 28 е бил спасен и в момента няма съобщения за замърсяването.Корабът е на път за Германия, когато  заседна. HØEGH Osaka е 590фута  (180m) дълъг и може да носи 2520 коли или 450 товарни автомобили.Корабът се накренява до около 45 градуса.. Спасителни операции се планират.

7.1’15

Ingar Skiaker, главен изпълнителен директор на HØEGH Autoliners казва кораб на компанията му беше нарочно заседнат снощи, след като развива тежък крен  след напускане на пристанището и капитана и пилотът са взели

 решение да спасят.и кораба и екипажа засядайки  на Брамбъл Bank.
"Общо 25 души са били евакуирани от кораба и всички са в безопасност и  ок’                           кзва Skiaker в емайл изявление.


8.1.’1 5

 

Два големи китайски К З за корабен скрап са подали заявление за включване на техните възможности в бъдещ списък на ЕС на съоръжения за рециклиран на к-би. Официалните документи за прилагане са представени наскоро в Брюксел на ръководителя на управлението за рециклиране на отпадъци от Генерал дирекция на Евро комисия по околна среда.Заявлението бе представено от Li Хонуей собственик на Zhoushan Changhong International за рециклиране на кораби Co Ltd и Jiang Xiagang Changjiang Shiprecycling

 

 

 

 9.1.’15          

 

Търсенето на изчезналия екипаж на товарен кораб Cemfjord в Пентланд е било спряно.The Maritime и брегова охрана /агенцията/ (MCA) каза, че от миналата  неделя нищо не е намерено.Кораб за насипни товари има екипаж от 8-7 полски граждани и един филипинец. Той се преобърнал, преди потъването.
Преобърнатия  корпус на плавателния съд е намерен от минаваща ферибот в Пентланд в събота.

 

 

 

 

12.1.’15

 

Нигерийски корабособственици са обединили усилията си със своите турски колеги ,за да се гарантира, устойчивото развитие на сектора на корабоплаването.Партньорството м/у собствениците на к-би ще гарантира, че КЗи и пътнически к-би са построени в полза на нигерийци и граждани на Турция.За да се гарантира, че синергията работи, нигерийските собствениците на к-би под егидата на нигерийската к-бособственическа асоциация (NISA) обяви, че е сключила работни отношения с турската асоциация (Tusa).

 

81 700-тонен, Артвин (построен 2011 г.) е бил задържан от бреговата охрана на САЩ в Балтимор, Мериленд в края на минал год, след проверка, която доведе до откриването на оборудване, използвано за прикачване мазния воден сепаратор (OWS)."Всяко едно изпускане от кораб в морето на нефт или нефтени смеси, се забранява, освен ако не се обработва чрез оборудване за обработка на масло с разреждане, което не надвишава 15 ррм (части на милион)," агенцията написа в последващ доклад.

 

12а.1./15

 

Неделя сутрин в пр-щето на Ротердам дойде «CSCL Globe» - най-големият контейнеровоз  до момента в света.19-хилядникае стартира първия си рейс от Китай в началото на декември, първа отправна точка в Европа стана Felixstowe. В ротация на Европейското рамото са пр-щата на Хамбург и Зеебрюге. Дни  по-рано, в сряда, в Ротердам дойде друг свръхгигант -«Pieter Schelte», назначен за монтаж и демонтаж на topsides и поддържа големи петролни и газови платформи. «Pieter Schelte» ще се,задръжи в Ротердам четири месеца

 

14.1.’15

 

Моряците вече могат да подават хидрографски данни директно към Kingdom Хидрографската служба на UK (UKHO), използвайки мобилния си телефон след стартирането на нова цифрова заявка.ADMIRALTY H-NOTE App е безплатна цифрова версия на UKHO на Хидрографскa Забележка (H-Note) на разположение за Apple или Android, който позволява важна навигационна информация да се записва и споделя с UKHO по-бързо и по-лесно, отколкото преди, се казва в съобщение.

 

15.1.’1 5

 


New генерален секретар на Международната асоциация на класификационните дружества (ИСАК) ще бъде Robert Ашдаун. Според организацията, той започва да изпълняват задълженията си от 5 май, 2015. В момента R.Eshdaun заема поста на генерален секретар на Международната асоциация на круизните линии. Неговият предшественик, Derek Ходжсън, подаваа оставка от ИСАК постоянен секретар в края на юни 2015.

16.1.’15   

 

През 2014 г. има най-нисък урове  на пиратството в последните 8 години. Но броят на вземане на заложници се е увеличил. Според М/ународ.. морско бюро (IMB), през изминалата год са били 245 инциденти, свързани с пирати - 44% по-малко в спрямо 2011 г когато е бил  върха на пиратството в Сомалия. В ръцете на пиратите попадат 442 моряка срещу 304 през 2013 г.,а  4 души са били отвлечени. 4 моряци са загинали и 13 са били ранени. Били са заловени 21 к-ба      , на борда на 183 пиратите успяват да се качат,по 13 к-ба е било стреляно

  19.1.’15


От 19 януари, Finnlines отваря нова услуга от Ханко и Рощок. Както  съобщава SeaNews в дружеството ще бъде включен ро-ро кораб «Finnmerchant» (предишно име - «Dorset» и «Longstone»). Година на строителство 2003 г., с дедуейт 10 000.тона, капацитет 2600.линейни метри лед клас 1А.Основният поток на стоки - стоки за ремаркета, контейнери, стомана и дърво.

20.1.’15

Damen доставят от Китай до Холандия следващата партида от 16 понтони и влекачи и шлепове. Както се съобщава от SeaNews в компанията за транспортиране, участващи специализиран heavylift кораб ZPMC «Zhen Hua 28" с дължина от 232 метра. Корабът е отпплавал от Nantong в началото на януари, се очаква да пристигне в Ротердам в началото на март. Като част от товара  - за кораби, построени за конкретни клиенти и стандартни модификации, които ще се продават на пазара.

21.1.’15

 

BASF Chemical Corporation планира да използва Вилхелмсхафен за превози до Япония. Както съобщава SeaNews в Юрогейт, на16 януари терминала от Лудвигсхафен,в  който се основава/базира BASF, първият контейнерен влак пристигна  в компанията  с товари. 23 Януари е насрочено товарене контейнери на борда на кораб «Maersk Емден» да ги  изпрати в Япония.със Service Maersk Line АЕ1, която работи през Velgelmskhafen към японските пристанища на Кобе, Нагоя и Йокохама.
 

22.1.’15

 

През 2015 г.  п-ще Р’дам Authority очаква допълнително нарастване на оборота - с 1% в сравнение с 2014 г. И основата на растеж ще бъде в сегмента на контейнерите. Както е отбелязано в днешното представяне на годиш. резултати на Port Authority CEO Allard Kasteleyn, за последните 10 г, контейнерите са    във възходяща посока. Р’дам с голяма разлика остава най-голямо контейнерно п-ще в Европа. Сега, като  инвестицията в развитието на Maasvlakte 2 приключи, осн. акцент ще бъде поставен в/у съществуващите територии.

23.1.’15

 

 

CMA CGM отвори собствен академия. Според SeaNews, той ще се намира в централата на линията в Марсилия. Academy CMA CGM - е 53 учители, 11 специализирани стаи, 285 учебни модули с продължителност от няколко часа до 6 дни. В допълнение, при условие 450 обучителни модули за дистанционно обучение.
 

LNG газовоза «SCF Мелампод» заминава за товарене на Бони Island (Нигерия), където е разпололожен завода за  втечнена газ Нигерия LNG на  международен консорциум от Shell, Total, Eni и NNPC. Корабът е бил предварително проучван на  инспекция с чартьор - Shell. Очаква се, че след зареждането си първия рейс ще направи носителя на газ в Югоизточна Азия.

 

26.1.’15

Юни 4-5, Рига ще бъде домакин на XVIII международна конференция «TransBaltica 2015". Участниците ще обсъдят тенденциите и перспективите на международния пазар на транспортни и транзитни услуги, прогнози за транзит на промишлеността и проекти за транспортна инфраструктура балтийските страни в обединена Европа, развитието на стабилно и взаимно изгодно сътрудничество с партньори от Европа и Азия.

27.1  .’15

 

Група маркетинг директор Geodis назначава Томас Краус съобщава SeaNews в компанията. Преди това той е работил в TNT, включително последните шест години като началник на отдел TNT Express в Германия.

 

Yusen Logistics е получил договор за доставка на стоки на  Kimberly-Clark в Русия и Украйна. Както се съобщава SeaNews в Logistics, доставката ще бъде извършена по шосе (пълно ремарке) от Европа. Това включва готовите продукти и суровини,  които ще бъдат доставяни ежедневно от Европа  до складовете на Kimberly-Clark в Русия.Новият договор-това е първата стъпка в развитието на отношенията Yusen и Kimberly-Clark в Европа и Русия.Yusen Logistics е образувана от сливането на NYK Логистик и Yusen Air & Sea Service.

27.1.’15

21 яну Сестри' Ponente корабостроителницата  в Генуа    има    церемония на кила г. на круизен лайнер «Seven Seas Explorer». Корабът ще е построен на Fincantieri поръчано от Regent Seven Seas Cruises, част от групата Prestige Cruise Holdings. Дължината на кораба ще бъде 223 m, с бруто тонаж от 56 000 тона., Той може да вземе на борда 750 пътници. Какво е вътре, не се съобщават, но операторът обещава, че «Seven Seas Explorer» ще бъде най-луксозния круизен кораб в света. Доставка на съда е насрочена за лятото 2016.

 

29.1.’15 

Четирима работници са били премазани от падаща структура в корабостроителницата в Busan на 21 яну 2015.Кабина на оператора, прикрепена към 40-тонен кран, използван в корабостроенето се отделила около 09:46 ч Кабината пада от около 20 метра и се претърколила на една страна, премазвайки  един човек вътре и трима души, които стояха наоколо. Тримата от тях са починали веднага а останалият като в капан под отломките за около два часа.

 

30.1.’’ 15

 

Доставките на газ от плаващ LNG терминал  в Клайпеда вчера бяха прекъснати поради съобщения за бомба. Както беше съобщено от Reuters, позовавайки се на оператор на терминал Klaipedos Nafta, посланието е била фалшиво,  Терминал  (всъщност - голям капацитет за съхранение на втечнен природен газ ), чартиран в HØEGH LNG, стартира през декември миналата година, Капацитета за съхранение, на построения в корабостроителницата Hyundai Heavy Industries, е 170 хил. Кубически метра.

 

Evergreen потвърди фраохтоване контейнеровози  с капацитет от 18 хил. TEU. Договор с корабособственика, Shoei Kisen Kaisha ООД, бе подписан вчера. Серията се състои от 11 newbuildings. Отдаване под наем на к-би,е планирано за 2018-2019 година.Дълж. на контейнеровоза е около 400 м, шир. Около 59 m газенето  ще бъде увеличено, за да се засили изграждането на корпуса и по този начин да се повиши безопасността на експлоатацията. баластните танкове са сведени до миним, за да се увеличи максимал. капацитет на натоварване

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





{START_COUNTER}